Schooldirecteur Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs

redactieVacature

‘Je leert wat je kan’. Dat is de slogan die voor alle medewerkers en leerlingen van It Twalûk de basis is van waaruit gewerkt wordt. It Twalûk is een school voor zeer moeilijk lerenden. Het beste in een ieder naar boven halen is het doel, leren wat je kan!

It Twalûk is een relatief grote school in Leeuwarden en Franeker. It Twalûk hee  drie locaties, bijna 200 leerlingen en rond de 75 medewerkers. Het MT op It Twalûk bestaat uit een directeur en twee teamleiders: SO en VSO. Binnen It Twalûk kan geoefend en geleerd worden om zoveel mogelijk ervaring op te doen en vaardigheden aan te leren. De leerlingen kunnen zich optimaal voorbereiden op een passende toekomst. Ook de eigen zelfstandigheid ontdekken is belangrijk, in een veilige omgeving die ruimte maakt om te mogen leren, waar betrokkenheid is en respect.

Wij zoeken een innovatieve en energieke

Schooldirecteur Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs

 

De uitdaging

Door jouw inspirerende inzet zorg je voor duidelijke, transparante processen waarbij teamleden worden meegenomen. Je integreert innovatie binnen het SO en VSO en zet mensen aan! Samen met je team zorg je voor een bloeiende en veilige school, waarbij de brede ontwikkeling van deze kwetsbare leerlingen tot haar recht komt en de leeropbrengsten op optimaal niveau blijven. Je zet de professionaliseringsslagen met het team voort, hebt oog voor alle collega’s, zorgt voor verbinding tussen alle locaties en werkt met een frisse blik. Kortom: je realiseert een moderne, dynamische school met een positieve werksfeer met een betrokken team, MT, MR en natuurlijk de ouders.

Jouw profiel

Je hebt echt gevoel voor leerlingen met een verstandelijke beperking. Je bent een daadkrachtige, vakbekwame leidinggevende met ervaring in dynamische organisaties in het onderwijs of in een vergelijkbare omgeving. Dat kan het speciaal onderwijs zijn, maar ook bijvoorbeeld het VO, het MBO of de zorg. Je beschikt over een duidelijke visie op onderwijs en bent in staat hiernaar te handelen. Je hebt kennis van de recente onderwijsontwikkelingen binnen het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs en de samenwerkingsverbanden. Je kunt goed samenwerken in experimenterend onderwijs. Je beschikt over een afgeronde schoolleidersopleiding vakbekwaam of een vergelijkbare opleiding op HBO niveau, of je bent bereid om deze opleiding te volgen. Je werkt op HBO+/Academisch werk- en denkniveau.

De volgende zaken zijn een voordeel, maar niet per se doorslaggevend: een relevant netwerk in Noord-Nederland, de Friese taal machtig. Het allerbelangrijkst is natuurlijk, dat jij je met hart en ziel voor jouw school wilt inzetten.

It Twalûk biedt

Een dynamische school met drie diverse locaties, een groot team, nieuwbouwplannen en een uitgebreid netwerk in de regio. Een veelzijdige leidinggevende functie waarin je een breed speelveld hebt om al je talenten kwijt te kunnen en waarin leiderschap en innovatie cruciaal zijn. Een school voor een speciale groep leerlingen binnen een uitgebreid netwerk van samenwerkingspartners. Een doelgroep waarvoor jij echt het verschil kunt maken. Een ervaren en betrokken MT en team. Een benoeming van 1,0   e en salarisschaal D13, cao PO.

Herken jij jezelf?

Mail je motivatiebrief en cv voor 10 april 2022 a.s. naar sollicitaties@koersmanagement.nl o.v.v. “It Twalûk”. De procedure wordt begeleid door Koersmanagement. Voor uitgebreide informatie kun je contact opnemen met Amal Duisdeiker, tel: 06-18588915.  Zie ook: www.so-fryslan.nl.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 19 april a.s. op de school. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

It Twalûk is onderdeel van SO Fryslân. Het onderwijs op de scholen van SO Fryslân is er op gericht om leerlingen met een speciale ondersteuningsvraag voor te bereiden op een zo zelfstandig mogelijke en passende plek in de maatschappij. We bieden leerlingen onderwijs op maat door iedere leerling te benaderen vanuit eigen mogelijkheden, in een veilige en stimulerende omgeving. De bundeling van kennis en professionaliteit die binnen de stichting aanwezig is, maakt van SO Fryslân een regionaal kenniscentrum op het gebied van speciaal onderwijs. Deze wordt actief gedeeld met haar maatschappelijke omgeving. Zo is SO Fryslân Spil in speciaal onderwijs